Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 4 november 2015

Inositolituman kierrätys avustaa pyrofosfaattien keräämistä orgaanisen fosfaatin puolelle tumasta

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8554538
IP6 muodostuu tumaentsyymeillä ja siten pääsee tumasta ulos- ja plasmaan tullssa fosfaatit ovat jo  talletettu  esim NTP muodostuksiin. Inositolilla epäorgaaniset Pi  fosfaatit  saadaan DNA ja RNA synteesistä ja hajoituksista  nopeasti talteen ja taas  orgaaniseen muotoon ja energiapakettien valmistukseen.

Ravinnon tarjoama  IP6 muoto fytiini säilyttää tärkeän inositolituman tarpeeksi kauan intaktina jotta se pääsee  tähän  DNA-repair järjstelmään asti  aineenvaihduntaan.
Jos se jo syömisvaiheessa on fytaasilla hajoitettu epäorgaanisiksi fosfaateiksi ja alemmiksi inositolifosfaateiksi  ennen solujen  anabolisia  funktioita,  ei ole suhteellisesti tarpeeksi korkeita inositolifosfaatteja kataboliseen vaiheeseen, jossa   plasma sitten omalla fytaasilla ottaa fosfaatteja  irti spesifisistä kohdista
Koska kehon  IPx kohdistuvat entsyymit ovat  ehkä kudosspeisifisiä tai aitiospesifisiåä, on paras tarjota ravinnossa IP6 muotoa  jotta keho voi sen paikallisesti muokata käyttökelpoisiin muotoihin sillä  DNA repair systemi vaatii nopeasti saatavilla olevia  fosfaatteja siirteleviä muotoja. Fosfaati on aina johonkin liittyneenä,
Jos näitä kehikkoja ei ole- on sitten ongelmia kuten prufosfaattikiteet  tms. tai IP3/IP6 epäsuhde. 
Epäsuhde IP6 ja  alempien inositolifosfaatien  saannissa tai ravinnosa jossa ei ole  edullista inositolituman saantia (liika glukoosi sokeri estää sen saantia)  , tulee vaikutusta rakentellisten ja funktionaalisten inostiolijohdannaisten  aineenvaihduntaan.  Jos saadaan vain inostiolia, se  kulkeutuu solukalvolipideihin ja sitä kautta voi kehittyä IP3 ja  jopa IP6 kun on rikastumista  ATP.stä käsin.
Sen takia on hyvä saada IP6 muotoa ravinnossa( siemeinistä, jyvistä)  että  annetaan mahdollisuus keholle muokata niitä moninaisia muotoja, mitä erittäin kiireinen fosfaattien käsittelyjärjeselmä ja fosfatipuskuri  kehossa  tarvitsee. 
Eihän sitä Luojakaan odottanut luotuaan ihmisen, että tämä heti olisi oivaltanut  fytaatin saamisen tärkeyden, ja siksi antoi käskyn syödä kaikenlaisia siemeniä ja jyviä, että  ihminen voisi kehittyä DNA- genomiltaan evoluutionsa aikana esteettä.

Inga kommentarer: