Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 2 september 2017

Mikä löytö tänään! Kansanterveyden kohentamisen tärkeä mahdollisuus

Tänään selailin Lääkärilehtiä  ensin tältä vuodelta ja sitten aiemmilta ja yhtäkkiä
 löysin eräältä kesältä (2014)  artikkelin, joka oli jäänyt lukematta, koska olin Suomessa kesiä.

 SIINÄHÄN SE ON  heureka, PERUSTAVA STARTTIKOHTA UUDELLE   SODALLE TERVEYDEN PUOLESTA KANSALLISELLA  JA EHKÄ KANSAINVÄLISELLÄ TASOLLA, NIMITTÄIN PITÄÄ SAADA NÄKYVIIN FOSFAATTITASAPAINON OSUUS  KANSATAUDEISSA. Täytyy saada jokin yläraja fosfaatin käyttöön ja myös  laadullinen hahmotus  elintarvikefosfaateille!

 Tuo perusartikkeli siis oli jo valmiina, eikä minun tarvitse  vain  pyöriå kantapäilläni  kuin "mykkä kyyhkynen kaukaisessa maassa" ja yksinäni noudattaa  epäorgaanisen fosfaatin (pi)  ja orgaanisen fosfaatin (fytiini ja sen sukuiset  fosfaatit)  suhteen  tasapainoa ylläpitävää dieettiä- jota pidän  verenpaineen hallinnan takia jo aikoja.

 Koska minulla on se fytiiniteoriani- fytiinipitoisten ruokien korostuksella ja fosfaattilisien kurissapitämisellä voi  hallita tuota  karkaavaa suhdetta.

Minusta epäorgaanisen/orgaanisen fosfaatin suhteen  liika nousu on syy  moniin metabolisiin tauteihin ja solumetabolian  vaihdekohdissa tapahtuviin  valintoihin, jotka syöksevät kehon solu solulta  metabolisiin oireyhtymiin ja muille harhateille sitä myötä- joka hetki on valintoja joisa fosfaattien tasapainot merkitsevät. .

Esim  jauhojen liika  fytaasikäsittelylläkin  lisätään epäorgaanisen fosfaatin rasitusta.
Käytännössä en siis edes leivo hiivalla, vain joskus ostan  hiivalla valmistetun leivän.
 Koska  minun pitää käyttää gluteenitonta  dieettiä, on mahdotonta  saada valmisteita ilman  lisäaineita.  Koetan kuitenkin  välttää  jos mahdollista, mutta eihän se ole aivan  täysin mahdollista. esim teen usein (erittäin maukkaita)  kerma ja hillovohveleita jauholla, jossa on  fosfaattipitoisia  ja Na-pitoisia lisäaineita. Tietysti voi tehdä puuroa tai käyttää myslejä. Tai  pitää perunaa ja keitettyä riisiä hiilihydraatin staappeli aineksena. 

Fytiiniä taas saa monista  tässä blogissa mainitsemistani ruoka-aineista.

Nyt siteeraan löytöartikkelia tähän:

 http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2014/06/Fosfattillsatser-i-livsmedel-en-mojlig-folkhalsorisk/

Ehkä tämän blogin pitäminen  alkaa kohta riittää, jos lääkärikunta ottaa tämän fosfaattiasian  hallintaansa EU säädöstason avulla. .

PS. aukaisen vielä tietokoneen. Eräs edellytys tietysti orgaanisen fosfaatin käsittelyssä  on sokerin vähentäminen minimiinsä, koska glukoosi kilpailee  inositolin kanssa soluun pääsystä. ja  jos glukoosi on voitolla, liikämäärissä samalla myös tärkeää magnesiumia menetetään solunsisältä.

Toisaalta taas: hyvä sokeritasapino yksinään ei ratkaise fosfaattitasapainoa. Siinä täytyy ajatella ravinnon  sekä animaalis.ett' kasviperäisen orgaanisen fosfaatin saanti riittäväksi, vaikka toisaalta ohjeet  diabeetikolle  tarjoavat kyllä  orgaanista fosfaattia tarjoavia lähteitä, mutta usein prosessointi on kuitenkin muuttanut lähteet liian  epäorgaanisiksi fosfaatin osalta nykyisellään. 




Inga kommentarer: