Jos fytiiniä ei hajoiteta hiivalla ja leivinjauheella, kuten Pohjoismaissa, se koetetaan hajoittaa monella muulla keinoin. Tässä on esimerkki "hyvästä leivonnasta ja ruoanlaitosta, jossa "paha poika fytiini" hajoitetaan:
http://www.thenourishinggourmet.com/2010/09/reducing-phytic-acid-in-grains-and-legumes.html
ja kuten yleensä: olen sitä mieltä että juuri fytiininhajoittamisperiaate on maailman syöpätautien ja suolistotulehdusten syynä milteipä ykkössijalla.
Tässä saa sitten olla koko maailman leipojakaartia vastaan.
Kukaan ei tule muuttamaan tapojaan leipoa tuotteitaan, joissa fytiini on äärimmäisen hajoitettu fosfaateistaan.
Jatkan erämaavaellustani tekemällä kuitupitoisia vohveleitani, joissa EI ole hiivaa lisänä.
Tosin moni tekninen gluteeniton jauho sisältää jonkinlaista nostatusainetta joukossa, mutta sen vaikutusta voin vähentää valmistamalla vohvelit heti odottamatta mitään käymisreaktiota ja lisäämällä kuituvalmisteita taikinaan.
Kaikki leipomisohjeet julistavat sitä miten fytiini saadaan hajoitetuksi yhä paremmin eri tekniikoin.
(Huomaan että suomen kielen korjaaja-moduli korjaa väärin verbin hajoittaa: Jos kantasana on a-päätteineen, verbiin tulee i. Jos o- pääteinen, ei tule tässä yhteydessä. .
haja- hajoittaa
valo- valottaa )
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar