Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 18 oktober 2022

ANGIOSTATIINI ja sen hyödylliset ominaisuudet. "Angiostatiini"-valmistettakin on.

 Normaalisti verisuonistossa kiertävästä Glu-plasminogeenistä  muodstuu - sen  havaittua hyytymää ja kiinnityttyä siihen suonen sisäpinnalla-  plasminogeeniä. Normaalisti kuitenkin muodostuu myös angiostatiinia 3%:sti plasminogeenistä.  Onpohdittu, miten  se muodostuu.

tiedetään ainkin, että matrixmetalloproteiineista käsin- niiden aktivoiduttua plasmiinista  preMMP-muodosta MMP-muotoon, usea MMP pystyy pilkkomaan Glu-PLG- muodsta angiotensiinia esiin.  Näistä on mainittu elastaasi tässä alla olevassa linkissä. Elastaasi voi tuottaa kahta eri kokoa angiostatiinia: toisessa on  4 rinkulaa jäljellä ja toisessa vain 3 rinkulaa,   niitä rinkuloita , joita plasminogeenillä ja plasmiinilla on 5 kpl. 

Ainakin lyhemmällä angiostatiinilla on havaittu aivan tuumorin kasvua  vastustavaa vaikutusta.  Suoniston sisällä  hyytymässä alkavaa neovaskularisaatiotaipumusta  tietysti vastustaa heti jo angiostatiinin  pitempikin muoto.  tuumorfeista on identifioitu angiostatiinin kaltainen molekyyli, joka oli hieman päistään lyhempi kuin normaalit angiostatiinimuodot.  Lääketehdas taas on kehittänyt  angiostatiinimuodon, joka kattaa angiostatiinin molempien päiden rakenteet ja on tehty verisuoistossa kiertävästä  plasminogeenistä. Sillä on todettu eläinkokeissa antiproleratiivista vaikutusta, tosin sen käyttäminen tai testaaminen lääkkeenä ei ole helppoa,sillä rakenneta täytyy säilyttää  alle 70 celsiusasteen pakkasessa. 

https://www.haemtech.com/products/protease-inhibitors/human-angiostatin

 


 


Inga kommentarer: