Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 20 oktober 2022

Annexiini A2 toimii myeliinialueellakin ja on membraaniappositiossa apuna (2022 tietoa)

  https://doi.org/10.3390/cells9020470

 

Huomaa: Myeliini on  hermojen kaapeliainetat ja sen takia siinä ei ole inositolijärjestelmän nopeasti vaihtuvia ja impulssikehitystä  ja energiamuodostusta  tukevia modulijäseniä  niin  merkattu esiin. Siihen sen sijaan uppotuu  pitkn kestäiä  rakenteita, jotka tietysti uusiutuat pikkuhiljaa, koska aivomodulilla on se  rasvarakenteittensa  puoliintumisaika ja uusiintumisaikansa. 

 Sen sijaan neuronien puoella  signaalia  lähettävissä  terminaalei ja energian generaattorikohdissa kyllä niitä PI-lipidiaineita  havaitaan.  runsaammin:  Harmaan aineen soluissa. Otan tähän fytiiniblogiin mukaan  myeliinin    kaapelirakenteen  korostaakseni että inositolipideillä on ietty oma modulinsa  joka toimii  kalvojärjestelmän ja sytoplasman  rajapinnoissa energian kehityksessä ja  signaalien  aikaansaamisessa. Niitten  molekyylien toimintasykli on nopeahkoa.  Myös haiman  harmaiden saarekkeiden  soluilla on  samantapaista  inositoli-lipidien ja inositolipolyfosfaattien modulin toimintaa-   energiatarkoituksiin koko keholle ja  energiainetta  aivojen tarpeisiin  tuottamiseen, koska neuronien energiatarve on jatkuva ja  neuronin resurssit toimia metabolisesti ovat  rajalliset. . 

Mitkondrioilla,  joilla on oma  DNA:nsa mtDNA, on myös omanlaatuisensa  kalvolipidi kardiolipiini, jota ei ole aivorakenteissa eikä  haimassa muuta kuin  solujen  mitokondrioissa ( ja niiden kalvojärjestelmissä sijaitsee  mm.  ihmisen energialaitos). 

Onko  annexiineillä jotakin osuutta  kardiolipiinissäkin, kun  annexeenja on toista tuhatta  muissakin kuin selkärankaisissa. saattaa olla, mutta ei niitä  ANX  A-tyyppisiä, vertebrata tyyppisiä, luulisin.  Ihmisen oman DNA:n koodaama ANXA voi ilmeisesti translokoitua mitokondraian ja aiheutaa apoptoosin kuten ANX5  ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4256031/).

 

 

 

Inga kommentarer: