Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 2 april 2009

Tuma , mRNA ja IP6

IP6- muoto on sellainen inositolipolyfosfaattimuoto, joka pääsee pois solusta, mutta näyttää siltä että se on myös mukana tumasta poistumisessa, ja jopa siinä prosessissa missä mRNA saadaan pois tumasta. Tämä ajatus on Cole C.N. et al. asettaneet nettiin 2006 abstraktina ja lisätietoja voi ostaa heidän lähteistään, mitkä on alla mainittu.

LÄHDE: Charles N C et al. Transport of messenger RNA from the nucleus to the cytoplasm

Suomennosta heidän abstraktistaan.

Kaikki molekulaarinen ja makromolekulaarinen liike sytoplasman ja tuman välillä tapahtuu tuma-aukko-kompleksien kautta (nuclear pore complexes, NPCs).Nämä ovat hyvin suuria makromolekulaarisia komplekseja, ainoita kanavia, jotka yhdistävät nuo kaksi eri tilaa: nukleoplasman ja sytoplasman.

mRNA ulosviennissä tumasta tarvitsee avuksi multippelit, hyvin konservoidut proteiinitekijät, jotka kytkevät nukleaarisen pre-mRNA biogeneesin vaiheet mRNA:n tumasta ulos kuljetukseen.

Kypsät mRNP:t ( messenger ribonukleoprotiinit) diffundoituvat transkriptiokohdiltansa näihin tuma-aukko-komplekseihin(NPC) , vaikka jotkut aktiivit geenit ovat asettuneet tuman periferiaan siten, että ne voivat olla interaktiossa fysikaalisestikin NPC-komponettien kanssa.

Kun asianmukaisesti prosessoitu mRNP alkaa translokoitua aukon kautta, jotkut tietyt mRNP-proteiinit poistetaan, mahdollisesti DEAD-box-helikaasi Dbp5:n entsymaattisella vaikutuksella, kun se sitoutuu Nup159 ja Gle 1 komponentteihin, jotka ovat NPC kompleksin sytoplasmisia filamentteja . Ainakin koeputkessa Gle1 ja IP6 ( inositolihexafosfaatti) aktivoivat Dbp5-ATPaasin . Tämä saattaisi merkitä kriittistä spatiaalista säätelyä Dbp5-aktiivisuudelle in vivo olosuhteissa.

Nämä tiedemiehet antavat lisätietoja tutkimuksestaan seuraavissa lähteissä.

doi:10.1016/j.ceb.2006.04.006
Heillä on aiheesta otsikkoja täten:

Assembling an export-competent mRNP
Arrival of mRNPs at the NPC
mRNPs move through the NPC channel by a mechanism distinct from that used by karyopherin-cargo complexes
Dbp5 interacts with the cytoplasmic fibrils of the NPC
The functional consequences of Dbp5's interaction with the cytoplasmic fibrils of the NPC
Is Dbp5 association with the NPC critical for mRNA export?

Inga kommentarer: