Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 2 april 2009

Tuman kalsiumin signalointi

Tuman kalsiumin autonominen signalointi alkaa tarkentua

LÄHDE: Malviya AN, Klein C.Mechanism regulating nuclear calcium signaling. Can J Physiol Pharmacol. 2006 Mar-Apr;84(3-4):403-22

Suomennosta:

Vaikka tuman ulkoinen kalvo ( outer nuclear membrane) on jatkuvassa yhteydessä endoplasmiseen retikulumiin (ER), joka sijaitsee soluliman puolella , se kykenee kuitenkin pitämään tumaa intaktina ja vapaana endoplasmisen retikulumin (ER) kontaminaateista. Ulommat ja sisemmät tumakalvot voidaan puhdistaa vapaiksi ristikontaminaatioista ja kun sitten on tutkittu isoloituja tumia on saatu näyttöä, joka tukee oletusta tuman kalsiumin signaloinnin autonomisesta säätelystä (autonomous regulation of nuclear calcium signaling).


Kaksi kalsiumia kuljettavaa systeemiä sijaitsee tuman ulommassa kalvossa .
Ne ovat:

  • ATP:sta riippuva nukleaarinen kalsium-ATPaasi (an ATP-dependant nuclear Ca(2+)-ATPase)

  • IP4- välitteinen IP4R ( an IP4-mediated inositol 1,3,4,5-tetrakisphosphate receptor).



Täten nämä kaksi tekijää, ATP ja IP4, ovat - ulkoisen kalsiumin pitoisuudesta riippuvalla tavalla- vastuussa tumavaipan kalsium aition täyttämisestä (the nuclear envelope calcium pool).


Tuman IP3R eli Ins(1,4,5) P3R sijaitsee tuman sisäkalvossa ja sen ligandia sitova pinta on suuntautunut nukleoplasmaan päin (nucleoplasm).


Myös ryanodiinireseptori (RyR) sijaitsee sisemmässä tumakalvossa ja sen ligandi cADP-riboosi kehkeytyy tuman sisässä .


Tuman PLCgamma-1 entsyymin proteiinifragmentti 120 kD stimuloituu epidermaalisen kasvutekijän (EGF) nukleaarisella signaloinilla ja samaan aikaan aktivoituu nukleaarisen membraanin reseptori EGFR. Mainittu stimuloitunut entsyymifragmentti vuorovaikuttaa PIKE- entsyymiin, joka on nukleaarinen GTPaasi ja yhdessä ne muodostavat kompleksin PI(3)Kinaasin kanssa ja tämä toimii modulina tumaperäiselle PI3K:lle

Inga kommentarer: