Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 20 maj 2009

IP6, solusykli ja PCA preventio

NF-kB ja IP6 syövän preventiossa. Prospektiivinen projekti:
Project start date: 2006-04-01
Project end date: 2011-02-28
Rajesh Agarwal, Professor Cancer Chemoprevention By IP6: Efficacy And Mechanism
University Of Colorado Denver Grants And Contracts, Mail Stop F428 Aurora, Co 800450508Grant 5R01CA116636-02 from National Cancer Institute, IRG: CDP

Syöpää (PCA) estävän projektin abstrakti

Tämä prospektiivine työ on selvittämässä fytiinin(IP6) prekliinistä tehoa ja mekanismia erilaisissa prostatasyövän kliinisissä eläinmalleissa, mikä ehkä toimii asteena ennen ihmisten puolella tehtyä kliinisiä koetta.PCA on kaikkein useimmin diagnosoitu invasiivinen maligniteetti ja toiseksi tavallisin miesten syöpäkuoleman syy USA.ssa.

PCA:n ( eturauhassyövän ) kasvu ja progredioituminen käsittää poikkevan solusyklin progression ja sitä seuraavien geneettisten ja epigeneettisten muutosten kertymän vuosien varrella. Näihin tapahtumiin vaikuttaa osaltaan CDKI vähenemä tai katoama, mikä viittaa siihen, että CDKI pitoisuuksien induktio tai niiden funktion aikaansaaminen on eras lupaava tapa estää PCA, kontrolloida tuumorikasvua ja hoitaa tuumoria.
(CDKI = cyclin dependent kinase inhibitor)
http://www.brc.riken.go.jp/lab/dna/en/GENESETBANK/cell_cycle.png

Fytiini eli Inositol hexaphosphate (IP6)
on ravintoaine, jota voi esiintyä 6,6% tai vielä suuremmassa pitoisuudessa useimmissa viljoissa, palkokasveissa, pähkinöissä, öljyisissä siemenissä ja soijapavuissa ja fytiinia voidaan jopa ottaa ravintolisänä sen usean terveydelle edullisen ominaisuuden takia eikä näistä fytiinimääristä ole ollut mitään toksisuutta. ( Internetistä löytyy paljon fytiinimainosta).
www.phytin.com/default.htm esimerkkinä.

Tässä tutkimustyössään tutkijaryhmä osoitti, että prostatasyöpäsiirrännäinen hiiressä estyi kasvamasta, kun hiirille syötettiin fytiiniä (IP6). Myös eräs TRAMP-hiiri-tutkimus oli osoittanut, että IP6 esti prostatan tuumorigeenisyyden.
Prostatasyöpäsoluviljelmässä tutkijaryhmä osoitti, että fytiini säätää ylös CDKI-Kip1/p27 ja Cip1/p21 ja samalla aiheuttaa niiden lisääntyneen interaktion CDK:itten ( sykliineistä riippuvien kinaasien) kanssa, mistä seuraa CDK:oitten kinaasiaktiivisuuden inhibitio ja niihin assosioituneet sykliinit inhiboituvat.

Nämä fytiini(IP6) efektit täten aiheuttivat solusyklin pysähtymän G1 vaiheessa, mikä jarruttuma on vahva ihmisen ja jyrsijän PCA solukasvun inhibitio ja myös näiden syöpäsolujen apoptoottisen kuoleman induktio.
Mutta samanlaista IP6-efektiä ei kuitenkaan havaittu non-neoplastisissa ihmisen prostataepiteelisoluissa.

Lisätutkimukset siRNA:lla ovat osoittaneet, että IP6:n ( fytiinin) aiheuttama G1 jarruttuma (DU145 soluissa) vaatii p27 ja p21 tekijöiden ylössäätymisen.

Tutkijat osoittivat myös, että fytiini(IP6) inhiboi eli estää PI3K-Akt ja NF-kB aktivaatiota (DU145 soluissa). Näihin tutkimuksiin perustaen tutkijat olettavat, että p27 ja p21 induktio vaaditaan solusyklin jarruttumiseen ja osaksi apoptoottiseen kuolemaan, samalla kun PI3K/Akt/NF-kB-aktivaatio estyy käytettäessä IP6:ta PCA-syöpää vastaan kemopreventiivisenä.

Tätä hypoteesia testatessaan tutkijat halusivat

selvittää fytiinin(IP6) preventiiviset ominaisuudet kahdessa eri eläinmallissa ( (hiiren TRAMP ja rotan MNU testosteroni PCA-mallissa)

tutkia mikä on IP6( fytiinin) teho prostatasyövän kasvun kontrollanttina ja tässä työssä käytettiin ihmisen PCA:n ektooppisia ja ortotooppisia xenografteja hiirellä.

selvittää IP6:n teho solusyklin säätelijänä tuumorikudoksissa, identifioida CDKI induktio ja saada aikaan CDKI induktio IP6- vaikutuksen molekulaarisena kohteena- sekä soluviljelmissä että koe-eläimessä in vivo ja määritellä CDKI:n IP6:lla tapahtuvan induktion mekanismi soluviljelmissä.

Määritellä ja luonnehtia IP6:n tehokkuus kehon apoptoottisiin teihin ja identifioida ja määritellä CDKI rooli ja PI3K-Akt ja NF-kB tiet IP6 indusoidussa apoptoosissa käyttämällä soluviljelmiä.

• Suunnitelluissa tutkimuksissa halutaan edelleen selvittää IP6:n preventiivinen ja interventioteho PCA:ta vastaan ja määritellä sen molekulaariset mekanismit solusyklissä ja apoptoosin säädössä.

http://www.cardiab.com/content/6/1/35/figure/F2?highres=y
http://www.novaleadpharma.com/images/Image_oncology.png
20.5.2009 21:40

Inga kommentarer: