Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 22 maj 2009

IP6 ja antisyöpävaikutus. MMP-9

Hakusana IP6 ja MMP-9 ( Matrix MetalloProteinase) . Yksi löytö.


LÄHDE: Tantivejkul K, Vucenik I, Shamsuddin AM.
Inositol hexaphosphate (IP6) inhibits key events of cancer metastasis: I. In vitro studies of adhesion, migration and invasion of MDA-MB 231 human breast cancer cells. Baltimore, MD 21201, USA.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez

TAUSTA
Anti-syöpäaine inositolihexacisfosfaatti (The anti-cancer agent inositol hexaphosphate)(IP6) on runsas sisäinen komponentti sekä kasvien että nisäkäseläinten soluissa . Sen lisäksi että IP6 pystyy indusoimaan differentiaatiota ja estämään useiten syöpäsolulinjojen kasvua in vitro, sen on osoitettu estävän ja kumoavan sekä primäärituumoria että metastaaseja in vivo.

MATERIAALI JA METODIT:
Tutkijat käyttivät työssään rintasyöpäsoluja ja selvittivät, mikä potentiaali fytiinillä IP6 oli solujen kiinnittymisten eli adheesion estämiseen, migraation ja invaasion estämiseen, mitkä ovat syövän metastaasissa niitä avainaskeleita. Tässä työssä tutkijat käyttivät extraqsellulaarisen matrixin (ECM) proteiineja, viljelmävauriomenetelmää, immunosytokemiaa ja zymografiaa ym modifikaatiota.

TULOKSET
IP6 käsittely aiheutti 65% reduktion solujen adheesiossa fibronektiiniin ja 37% aleneman adheesiossa kollageeniin. Määrittääkseen, jos solun adhesoitumisen vähenemä johtaa alentuneeseen motiliteettiin, käytettiin migraatiota tutkivaa menetelmää.
IP6 vähensi sekä migroituvien solujen lukumäärää että solumigraation ulottuvaisuutta ympäröivään alueeseen pain 72 prosentilla. Haptotaktinen solujen migraatio oli alentunut myös annoksesta riippuvalla tavalla. Kun solujen migraatio fibronektiinilla estyi 65%:sti, migraatio kollageenilla estyi 32%:sti ja laminiinilla 13%:sti.

Immunosytokemiassa havaittiin, että lamellipodirakenne puuttui IP6-käsitellyistä soluista verrattuna käsittelemättömiin soluihin. Tätä vastasi syöpäsolujen vähentynyt kyky muodostaa soluverkkoa. Samoin soluinvaasio oli myös vähentynyt 72%:lla – annoksesta riippuvalla tavalla , kun oli käsitelty IP6:lla.


Lisäksi IP6 merkitsevästi esti matrixmetalloproteinaasin MMP-9 eritystä kun tehtiin zymografinen määritys.(Toinen lähde mainitsi, että jos MMP-9 säätyy alas, niin TIMP-1 säätyy ylös, jolloin se taas tarkoittaa että muidenkin MMP molekyylien toisiaan lisäävän positiivisen feedbackin tuottokierre alkaa jarruttua, millä taas on kudosta suojaava vaikutus. Oma kommentti)

JOHTOPÄÄTÖKSET:
Tämän tutkimuksen tulokset osoittavat , että IP6 estää ihmisen rintasyöpäsolujen metastaaseja in vitro ( koeputkessa) vaikuttamalla syöpäsolujen adheesioon (kiinnittymisiin, liimautumisiin), migraatioon( vaeltamisiin) ja invaasioon ( leviämisiin).

Inga kommentarer: