PI3K entsyymillä muodostuu bifosfaattisesta PIP2 molekyylistä (PtdIns(4,5)P2 trifosfaattista PIP3 molekyyliä.
On mielenkiintoista tietää, että PIP3 hajoaminen eri fosfataaseilla joko PTEN tietä tai SHIP1 tietä ei tapahdu summanmutikassa eikä ylenpalttisesti todennäköisesti johtuen eriävistä tuotteista ja eriävistä sisäisistä rakenteellisista piirteistä ja docking- ominaisuuksista näissä eri fosfataaseissa.
3´- aseman fosfataasi PTEN tekee PIP3:sta eli PtdIns(3,4,5)P3 muodosta bifosfaattia joka on muotoa PtdIns(4,5)P2 ja voidaan lyhentää vain yleiseen muotoon PIP2, joka ei tosiaan ilmaise missä kohtaa inositolirengasta ne kaksi fosfaattia sijaitsee. (Huom: Inositolirengas voi ottaa kuusi fosfaattia. Fosfoinositidi "PI" tai "PtdIns" on jo asettanut 1-asemaan fosfatidyylin Ptd, joten PI merkintä tarkoittaa 1- aseman tilannetta. Sen takia merkataan vain lisäfosfaatit numeroilla. fosfaattirikkaammissa lipositoleissa.
Lisäystäni 15.7. 2017 .PI(3,4)P2 muotoa on vain 2- 5 % PIP2 muodoista ja suurin osa on PI(4,5)P2 muotoa joten metaboliassa PTEN -tie on hyvin tärkeä purkamassa PIP3 muotoa. ja ja myös 3-aseman sisältävää PI(3,4)P2 muotoa. Useimmissa taudeissa ylisäätynyt PI3K entsyymi ripustaa noita 3-aseman fosfaatteja takaisin lipositoliryhmän lipidisysteemiin. Minusta tuo 3-aseman fosfaatti on patologioissa ehkä usiemmiten havaittavissa. Sen irrottaminen ja muiden funktionaalisten inositiden palauttaminen sukkuloimaan plastisesti näuyttää jähmettyneen lähinnä. ( perushiiliketju fytiinin tyydyttynyt hiilen rengas saadaan kasvisruoasta ja sen suhteen voi sanoa että ne jotkaväittävät sitä syntyvän kehossa riittävät määrät tälle varsinkin corticaalisten harmaiten solujen suosimalle energiajärjestelmälle, voivat esittää hyvän kaavan asiasta. Joka tapauksessa luomisen lakina fytiini, orgaaninen inositoli-hexafosfaatti, käskettiin syödä ravinnossa. Genesis 1 , 29 ihmisaivojen kehityksen edistämiseksi. Arvelen että siinä on jokin essentielli aines, ehkäitse inositoli, ellei inositoliheksafosfaatti itse, sillä fvaikka keho ystyy kokoamaan takaisin inositoliheksafosfaattia inositolin varaan, sekin funktio on heikko siten, että se ei riittäisi kattamaan metabolian tarvetta ja onkin kompromittoitunut ja suppressoitunut epäorgaanisen fosfaatin ylimäärän takia).
----
Inositolifosfataasi SHIP1 kohdistuu inositolirenkaan 5´ asemassa olevaan fosfaattiin ja tuottaa PIP3 molekyylistä eli PtdIns(3,4,5)P3 muodosta bifosfaattimuotoa PtdIns(3,4)P2, joka myös voidaan lyhentää vain PIP2 yleisnimeksi. SHIP1 on täten merkittävä tasapainon säätelijä näiden kahden lipidimuodon kesken.
Monet näytöt osoittavat, että tälläkin bifosfaattimuodolla PI-(3,4(-P2 eli PtdIns(3,4)P saattaa olla tärkeitä ja spesifisiä rooleja proteiini-interaktioissa kuten seuraavien proteiinien kanssa Bam32, TAPP1 and TAPP2
(2017: Kts. endosomit).
LÄHDE: Allam and Marshall, 2005)
tai interaktiossa lamellipodinin kanssa ( lamellipodin ; Krause et al., 2004).
Koordinoitu PIP3 ja PIP2 ( PtdIns(3,4)P2) tuotto on todennäköisesti tärkeä aspekti asianmukaisissa soluvasteissa.
http://www.ufrsdv.u-bordeaux2.fr/siteIML/Maste2biosante/Master2biosantecours/articles/Pasquet%20-%20SHIP%20revue.pdf
(Kommentti aiemmin jo kauan tunnetuista asioista:
Yleensä tiedetään jo aika paljon siitä PIP2-muodosta, joka tuottaa IP3 ja DAG-molekyyliä ja vaikuttaa solunsisäisen kalsiumin (Ca++ic) pitoisuuksiin.
Se on juuri se PI(4,5)P2. Siitä purkautunut IP3 saattaa rikastua IP4, IP5, IP6 ja IP7 muotoihin riippuen solun ATP-tilanteesta. Nämä polyfosfaatit (IPx) taas voivat purkautua takaisinpäin ja saada solunsisäista kalsiumia edelleen kohoamaan, kun muodostuu IP3 ja IP4 sisätietä. IP6 muoto on sellainen , mitä pääsee solusta ulos viemään fosfaattia veren kautta munuaiseen ja pois kehosta. Tumasta ulos pääsee myös IP6 ja IP7 ja mRNA niiden mukana. Tuman alueella ei lie tuota 3´aseman fosfaattia yleisesti ottaen, mutta tästä pitää katsoa lisälähteitä.
IP3 ja IP4 omaavat erilaisia vaikutusalueita. ( IP4 esim säätelee immunologisten solujen kehitystä liukoisen PIP3:n kautta.)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar