Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 22 maj 2009

Tuman PI3K ja PIP3



Nuclear PI3K, PIP3 and Akt


NUCLEAR PI3K on olemassa, vaikka siitä tiedetään vain vähän.

Näin väittääLÄHDE:

Jee-Yin Ahn, Rong Rong, Xuesong Liu and Keqiang Ye. PIKE/nuclear PI 3-kinase signaling mediates the antiapoptotic actions of NGF in the nucleus USA r 2004. The EMBO Journal (2004) 23, 3995–4006,

Suomennosta:

PI3K, PI 3-kinase löytyy tumastakin ( nucleus) monissa solutyypeissä ja monet eri stimulukset aiheuttavat, että PI3K tekee nukleaarisen translokaation. Kuitenkin tiedetään vain vähän siitä, mikä biologinen funktio on tuman alueen PI3K entsyymillä.

Tässä työssä tutkijat osoittivat , että tuma-alueen PI3K ja sen ylävirran puolen regulaattori PIKE välittävät hermonkasvutekijän NGF antiapoptoottista vaikutusta isoloiduissa tumissa.

Tumat, joissa oli konstitutiivisesti aktiivi PI3K adenoviruksella infektoiduissa soluissa, ilmensivät samaa resistenssiä DNA:n fragmentoitumista vastaan , kuin ne solut, joita oli käsitelty NGF kasvutekijällä, kun taas PI3K entsyymin inhibiittorit ja dominantisti negatiiviset PI3K tai PIKE poistivat samaisen resistenssin.

Poistogeenisyys PI3K:n tai PIKE:n suhteen vähensi antiapoptoottista aktiivisuutta, joka NGF kasvutekijällä on.

PIP3 eli PI(3,4,5)P3 vaikutus yksinään muistuttaa NGF- kasvutekijän antiapoptoottista aktiivisuutta, jota varten tarvitaan tuma-alueella Akt-tekijä

Nämä tulokset osoittavat, että PIKE/ nukleaarinen PI3K-signalointi tuma-alueen PI(3,4,5)P3 fosfolipidin ja Akt-tekijän avulla omaa essentiellin osuuden, mikä edistää solun hengissäpysymist ja suojaa apoptoosiin menolta.

Avainsanat:

apoptoosi, DNA fragmentaatio, NGF, nuclear PI3-kinase, PIKE (upstream regulator of nuclear PI3K)

(Tumasta on kyllä havaittu SHIP1 (2000) Xu, Lifeng: SHIP1 is a novel Smad nuclear interacting protein)

Inga kommentarer: