Tähän asti on ikäänkuin keskitytty irrottamaan mineraaleja fytiinistä tavalla tai toisella ja ajateltu että fytiini on pinttynyt antinutrientti jolta on kiskottava nuo aarteet tavalla tai toisella suolistossa tai jo valmisruoassa, raffinoidussa ruoassa tai sitten on lisättävä epäorgaanista fosfaattia ruokaan.
Tällainen ajattelutapa ei ota huomioon IP6- molekyylin omaa erityismodulia ja merkitystä kehon aineenvaihdunnassa, josa suoliston osuus on tietysti tärkeä muta ei "kaikki". Aivotkin ovat olemassa ja niitten on saatava autonomiansa puolelle orgaanista fosforia niille käyttökelpoisessa muodossa joka on fytiini, IP6.
Aivojen yksi signaalijärjestelmä tarvitsee fytiiniä Fosfoinositidien järjestelmä joka toimii varsinkin harmaalla aivokuorella. Tämä järjestelmä on hyvin vaurioaltis, mitä vauriota taas ei voi muitten molekyylijärjestelmien kuten esim. AD lääkkeiden avulla korjata.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24649396
Jo varhain on tehty koe-eläimillä kokeita siitä, miten dieetin fytiini( IP6) asettuu kehon eri kudoksiin. Siten on verrattu defytinisoidun dieetin aikana ilmeneviä IP6- pitoisuuksia. Ensinnäkin havaittiin että IP6 on dietäärinen aine. Sitä syntetisoi kasvit, ei ihmiskeho.
Aivoissa havaittiin 10 kertaa suurempi pitoisuus kuin munuaisissa, maksassa ja luussa. Jos dieetti oli defytinisoitu IP6-pitoisuudet laskivat dramaattisesti aivoissa, munuaisissa ja maksassa eikä luussa ilmennyt sitä ensinkään.
Inositolin pitoisuus voi puolestaan olla aivoissa satakertainen verrattuna plasmaan jos dieetti on riittävän fytiinipitoista.
Mutta maligneissa soluissa ei havaittu tällaista IP6 fluktuaatiota dietäärisestä vaikutuksesta.
Vertaus: Meren rannalla on jokin pato, matala kynnys: kun aallot ovat korkeita merivesi pääsee kynnyksen yli ja jättää lammikon maalle ja siinä siten on vähitellen hahtumisesta johtuvaa suolaakin .
Jos pato on korkea, merivesi ei tule yli sen kynnyksen.tai jos meri vetäytyy kauas matalastakin kynnyksestä niin eihän sitä leisku yli.
Fytiinin pääsy aivoihin on tuollasita välttämätöntä kynnyksen ylittämistä. Sit täytyy saada aivoon...
Ei auta jos nakkaillaan kaikenlaista meritähteä ja meren aarretta ( fosfaattilisiä ym) yli kynnyksen.
Tässä on jotakin analogiaa K vitamiinin, xenobiootin, aivoon pääsylle. Aivolle on K1-. muoto välttämätön. ja sitä varten on aivossa omat entsyymit. Myös IP6 käsitellään neuroneissa ja aivoissa omilla tyyppientsyymeillä.
KUN ja JOS tämä fosfaattipitoisten molekyylien kehoon saanti on selvitetty , on ruotsalaisilla vielä paljon voittamista knsanterveydessä nykyisten voittojen lisäksi, mm dementian metabolinen clearing tulee oivalletuksi paremmin. Dementiassa on sekä fosfaatti että sulfaatti että kalsium aineenvaihdunnat pahassa takussa. Niitten alueet ovat
fytiinin aineenvaihdunta kartta,
K-vitamiinin aineenvaihdunta kartta (- sen erään kärhen toiminnan paralleelina on rikkiaineenvaihdunnan tauriinin normaali funktio)
ja Ca- jonin asettuminen reologiaan, solutasoon ja tukikudoksiin, varsinkin luun muodostus oikealla kohdalla tarvitsee sekä fytiinin että K-vitamiinin aineenvaihdunnan normaalia funktiota.
On erikoista, että lääkkeellisesti ja ravinnon jalostamisessa rasitetaan juuri näitä järjestelmiä, annetaan massoittain epäorgaanista fosfaattia, kalsiumia - ja myös rikin aineenvaihdunta ja rikkipitoisuudet ovat myös sokea piste: On pakko siten hoitaa reologiaa moninaisella antikoagulaatiolla. moninaisesti rikastetun raffinoidun dieetin jatkuessa. .
Lisäksi käytetään reaktiivisia biogeenisia amineja kulinaarisista syistä ja ne entistään aggravoivat reaktiivisten kehosolujen epäasiallista aktivoitumsita.
Ja nämä ovat oikeastaan vain DIEETTItason epäkohtia.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar