Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 24 juli 2014

Miten selittäisi fytiinin tärkeän merkityksen ihmisen aivojen fosfaattilähteenä?

Tähän asti on ikäänkuin keskitytty irrottamaan mineraaleja fytiinistä tavalla tai toisella ja ajateltu että fytiini on pinttynyt antinutrientti jolta on kiskottava nuo  aarteet tavalla tai toisella suolistossa tai jo valmisruoassa, raffinoidussa ruoassa tai sitten on lisättävä epäorgaanista fosfaattia ruokaan.
Tällainen ajattelutapa  ei ota huomioon IP6- molekyylin  omaa erityismodulia ja merkitystä kehon  aineenvaihdunnassa, josa  suoliston osuus on tietysti tärkeä muta ei "kaikki". Aivotkin ovat olemassa ja niitten on saatava autonomiansa puolelle  orgaanista  fosforia niille käyttökelpoisessa muodossa joka on fytiini, IP6.
Aivojen  yksi signaalijärjestelmä  tarvitsee  fytiiniä Fosfoinositidien järjestelmä joka toimii varsinkin harmaalla aivokuorella.  Tämä järjestelmä on hyvin vaurioaltis, mitä  vauriota taas ei voi muitten molekyylijärjestelmien kuten  esim. AD lääkkeiden avulla korjata.
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24649396

 Jo varhain on tehty koe-eläimillä  kokeita siitä, miten dieetin fytiini( IP6)  asettuu kehon eri kudoksiin. Siten on verrattu defytinisoidun dieetin   aikana ilmeneviä IP6- pitoisuuksia.  Ensinnäkin havaittiin että IP6 on dietäärinen aine. Sitä syntetisoi kasvit, ei ihmiskeho.
 Aivoissa havaittiin  10 kertaa  suurempi pitoisuus kuin munuaisissa, maksassa ja luussa. Jos  dieetti oli defytinisoitu  IP6-pitoisuudet laskivat dramaattisesti aivoissa, munuaisissa ja maksassa eikä luussa ilmennyt sitä ensinkään.
Inositolin pitoisuus  voi puolestaan olla  aivoissa satakertainen verrattuna plasmaan jos dieetti on riittävän fytiinipitoista.
Mutta maligneissa soluissa ei havaittu tällaista IP6 fluktuaatiota  dietäärisestä vaikutuksesta. 

Vertaus: Meren rannalla on  jokin pato, matala kynnys:  kun aallot ovat korkeita  merivesi pääsee kynnyksen yli ja jättää lammikon maalle ja  siinä siten  on vähitellen hahtumisesta johtuvaa suolaakin .
 Jos pato on   korkea,  merivesi ei tule  yli sen kynnyksen.tai jos meri vetäytyy kauas  matalastakin kynnyksestä niin eihän sitä leisku yli.
Fytiinin pääsy  aivoihin on tuollasita välttämätöntä  kynnyksen ylittämistä. Sit täytyy saada aivoon...
Ei auta  jos  nakkaillaan kaikenlaista meritähteä ja  meren aarretta ( fosfaattilisiä ym) yli kynnyksen.

Tässä on jotakin analogiaa  K vitamiinin, xenobiootin, aivoon pääsylle. Aivolle on K1-. muoto välttämätön. ja sitä varten on aivossa omat entsyymit.  Myös IP6  käsitellään neuroneissa  ja aivoissa omilla  tyyppientsyymeillä.

KUN ja JOS tämä   fosfaattipitoisten molekyylien  kehoon saanti on selvitetty , on ruotsalaisilla vielä paljon voittamista  knsanterveydessä nykyisten voittojen lisäksi, mm  dementian  metabolinen clearing tulee  oivalletuksi paremmin.  Dementiassa on sekä fosfaatti että sulfaatti että kalsium aineenvaihdunnat pahassa  takussa.  Niitten  alueet ovat
 fytiinin  aineenvaihdunta kartta,
 K-vitamiinin aineenvaihdunta kartta (- sen erään  kärhen  toiminnan  paralleelina  on  rikkiaineenvaihdunnan  tauriinin  normaali funktio)
  ja Ca- jonin asettuminen  reologiaan, solutasoon ja  tukikudoksiin, varsinkin luun muodostus  oikealla kohdalla tarvitsee sekä fytiinin että K-vitamiinin aineenvaihdunnan  normaalia  funktiota. 

On  erikoista, että  lääkkeellisesti ja  ravinnon jalostamisessa rasitetaan juuri näitä järjestelmiä, annetaan massoittain epäorgaanista fosfaattia, kalsiumia - ja myös   rikin aineenvaihdunta ja rikkipitoisuudet ovat myös sokea piste: On pakko siten hoitaa reologiaa  moninaisella  antikoagulaatiolla.  moninaisesti rikastetun raffinoidun  dieetin  jatkuessa. .

Lisäksi käytetään  reaktiivisia biogeenisia amineja kulinaarisista syistä  ja ne  entistään  aggravoivat  reaktiivisten kehosolujen epäasiallista aktivoitumsita.

Ja nämä ovat oikeastaan vain  DIEETTItason  epäkohtia.


Inga kommentarer: