Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 22 juli 2014

Sokea piste ravinnon fosfaattien tasapainottamisessa

Lääkärilehden artikkeli toteaa:


 Till skillnad från naturligt organiskt bundet fosfor upptas oorganiskt bundet fosfor, som finns i raffinerad och bearbetad föda med fosforinnehållande tillsatser, fullständigt i tarmen [60].

Se luonnollinen orgaanisesti sitoutunut kehollemme välttämätön  fosfaattimuoto aadamin ajoista on sitä fytiiniä suurimmaksi osaksi. Sen soluun ottaminensäätyy jollain tavalla kehon tarpeen mukaan, eikä ole syytä mitenkään hätäillä, että se olisi  "antinutrientti", joka pitäisi kaikin keinoin  hajoittaa esim hiivalla  ym  osiinsa-  Sen  imeytyminen on sofistista.-  ikäänkuin "kätilön työtä estämässä liian nopeaa synnytystä".
 Jos IP6 hyvällä tarkoituksella  , elintarvikkeen jalostustyössä hajoitetaan  osiinsa, low phosphate inositoleiksi,   kehon synteesijärjestelmät  nykyihmisellä eivät solutasossa   palauta sitä  alkuaikojen  herkkyydellä  IP6 muotoon ja muihin käyttökelpoisiin  high phosphate- muotoihin , koska kuvioihin on tullut lisääntyvä  epäorgaanisenkin fosfaatin (Pi)    rasitus. Moni fosfaattilisä on liitetty sellaiseen molekyyliin, joka ei tee inositolin virkaa. Luonnon IP6 muodossa solu fosfaatti sitten pääsee tarvittaessa  ulos solusta ja erittyykin jos  niin tarvitaan.

  Tuo luonnollisen fosfaatin (IP6 järjestelmän)  sofistisuus näkyy siinä, että muu  fosfaatti "mättäytyy" täydellisesti ja heti kehoon- kuin lannoite- fytiinillä on kuitenkin jonkinlainen hierarkinen  säätönsä.
Liika dieetin fosfaatti  lopulta tuottaa sen mikä näkyy:  kautta maailman modernin ylilihavan, vähemmän liikkuvaisen TV- ja auto yhteiskunnan , joka tuskin puraisee  siemenruokaa ja käyttää vain täysin  imeytyviä fosfaattimuotoja sisältävää kulinaarista ruokaa, kaikintavoin prosessoitua ja jalostettua.  Asiaa ei parantane  jos  lannoitteenomaisen runsasfosfaattisen  ruoan lisäksi syö vielä homeopaattisena  terveystekijänä  IP6-inositolivalmisteita, sillä  liika fosfaatti lienee  jo  tukkinut signalointijärjestelmän toisensa jälkeen.

En tiedä pystyykö IP6- järjestelmä  ottamaan vastaan  epäorgaanisessa muodossa mätättyä, epäsuhtaisen runsasta  fosfaattia  tai muissa  molekyyleissä lisättyä fosfaattia, ja  auttamaan sen  eliminoimisessa. Käytännön mahdottomuus! Ensinnäkin niiden tulisi irrota  siitä molekyylilajista, joiden mukana ne kulkeutuvat kehoon. Lie mahdotonta, että ne pääsevät inositolirenkaan yhteyteen normaalimetabolian signalointien  voidessa samalla vallita (PI sykli)

Tämä on sokea piste niin kauan, kunnes saadaan elintarviketaulukkoihin MYÖS inositolipitoisuudet ja fytiinipitoisuudet esiin, jotta ne voidaan suunnistuksenomaisesti  laskea ja voidaan laskea ravinnon luonnollisen orgaanisen fosfaatin ja  epäorgaanisen fosfaatin suhde.  Nyt 2014  on tekniikkaa  laskea  inositolin ja IP6 pitoisuudet ravinnossa. Erittäin monipuolisen   inositoliaineenvaihdunnan molekyylien havainnointi vaatii tätä  nykyistä avaruusaikaa tekniikaltaan.

 Lisäksi- inositoli ja glukoosi kilpailevat keskenään soluun pääsystä, joten  kaksi pahaa yhdessä vaikuttaa  todella pahaa,  siis liika sokeri ja liika epäorgaani fosfaatti ruoassa-
 Liika raffinoitu sokeri JA liika raffinoidun ruoan   epäorgaaninen fosfaatti on  todellinen vitsaus  hyvinvointiyhteiskunnassa.
 Sokeria on pystytty nyt saamaan  aisoihin, mikä helpottaa jo omalta osaltaan inositoliaineenvaihduntaa ja kehon fosfaattien signalointijärjestelmää, joka on  suorastaan viehättävän hieno kirjojen kuvissa jo niiltäkin  osin,  mitkä jo tunnetaan.


Lääkäreiltä ei voi odottaa sellaista keskittymistä tähän epäorgaanisen ja orgaanisen fosfaatin tasapainottamiseen ravinnossa, mutta dietistit saisivat uuden työkalun,  kun inositoli ja IP6 lisättäisiin elintarviktaulukkoihin Pohjoismaissakin. Lääkäreiltä voi kuitenkin odottaa suosituksia  sellaisesta kasvisperäisestä ravinnosta, missä on tarjolla epäorgaanista fosfaattia IP6 muodossa ( ohjeet alkuajan aatamille) .ja suosituksia kasvis ja kuituperäisen ravinnon osuuden lisäämisestä  dieettiin, mutta tämä onkin jo yleinen NNR suuntaus,  Agenda21 muuttaa suotuisaksi mainittua suhdetta.  Lääkärilehden  artikkeli  fosfaattilisien vaaroista on  lähinnä se maksimaalinen kädenojennus, mitä lääkärikunta asian puolesta voi tehdä.
Perusvirhe fytiinin suhteen lie se että on katsottu sen pääfunktioksi olla fosfaattilähde ja tärkeäksi saada  siitä  irti fosfaatteja ja mineraaleja.  mutta jos fosfaatit ja mineraalit ovatkin   se suojaava jalokivi osa, joka koettaa saada inositolin itsensä  jotenkin niille teille joihin sitä täytyy suojattuna saada?  Sitä tarvitsee mm betasolu jamuut harmaat solut, kuten aivojen harmaa cortex. Ihmisen kriittiset kohdat.
Päivitys 7.2. 2015.

Inga kommentarer: