Lääkärilehden artikkeli toteaa:
Till skillnad från naturligt organiskt bundet fosfor upptas oorganiskt bundet fosfor, som finns i raffinerad och bearbetad föda med fosforinnehållande tillsatser, fullständigt i tarmen [60].
Se luonnollinen orgaanisesti sitoutunut kehollemme välttämätön fosfaattimuoto aadamin ajoista on sitä fytiiniä suurimmaksi osaksi. Sen soluun ottaminensäätyy jollain tavalla kehon tarpeen mukaan, eikä ole syytä mitenkään hätäillä, että se olisi "antinutrientti", joka pitäisi kaikin keinoin hajoittaa esim hiivalla ym osiinsa- Sen imeytyminen on sofistista.- ikäänkuin "kätilön työtä estämässä liian nopeaa synnytystä".
Jos IP6 hyvällä tarkoituksella , elintarvikkeen jalostustyössä hajoitetaan osiinsa, low phosphate inositoleiksi, kehon synteesijärjestelmät nykyihmisellä eivät solutasossa palauta sitä alkuaikojen herkkyydellä IP6 muotoon ja muihin käyttökelpoisiin high phosphate- muotoihin , koska kuvioihin on tullut lisääntyvä epäorgaanisenkin fosfaatin (Pi) rasitus. Moni fosfaattilisä on liitetty sellaiseen molekyyliin, joka ei tee inositolin virkaa. Luonnon IP6 muodossa solu fosfaatti sitten pääsee tarvittaessa ulos solusta ja erittyykin jos niin tarvitaan.
Tuo luonnollisen fosfaatin (IP6 järjestelmän) sofistisuus näkyy siinä, että muu fosfaatti "mättäytyy" täydellisesti ja heti kehoon- kuin lannoite- fytiinillä on kuitenkin jonkinlainen hierarkinen säätönsä.
Liika dieetin fosfaatti lopulta tuottaa sen mikä näkyy: kautta maailman modernin ylilihavan, vähemmän liikkuvaisen TV- ja auto yhteiskunnan , joka tuskin puraisee siemenruokaa ja käyttää vain täysin imeytyviä fosfaattimuotoja sisältävää kulinaarista ruokaa, kaikintavoin prosessoitua ja jalostettua. Asiaa ei parantane jos lannoitteenomaisen runsasfosfaattisen ruoan lisäksi syö vielä homeopaattisena terveystekijänä IP6-inositolivalmisteita, sillä liika fosfaatti lienee jo tukkinut signalointijärjestelmän toisensa jälkeen.
En tiedä pystyykö IP6- järjestelmä ottamaan vastaan epäorgaanisessa muodossa mätättyä, epäsuhtaisen runsasta fosfaattia tai muissa molekyyleissä lisättyä fosfaattia, ja auttamaan sen eliminoimisessa. Käytännön mahdottomuus! Ensinnäkin niiden tulisi irrota siitä molekyylilajista, joiden mukana ne kulkeutuvat kehoon. Lie mahdotonta, että ne pääsevät inositolirenkaan yhteyteen normaalimetabolian signalointien voidessa samalla vallita (PI sykli)
Tämä on sokea piste niin kauan, kunnes saadaan elintarviketaulukkoihin MYÖS inositolipitoisuudet ja fytiinipitoisuudet esiin, jotta ne voidaan suunnistuksenomaisesti laskea ja voidaan laskea ravinnon luonnollisen orgaanisen fosfaatin ja epäorgaanisen fosfaatin suhde. Nyt 2014 on tekniikkaa laskea inositolin ja IP6 pitoisuudet ravinnossa. Erittäin monipuolisen inositoliaineenvaihdunnan molekyylien havainnointi vaatii tätä nykyistä avaruusaikaa tekniikaltaan.
Lisäksi- inositoli ja glukoosi kilpailevat keskenään soluun pääsystä, joten kaksi pahaa yhdessä vaikuttaa todella pahaa, siis liika sokeri ja liika epäorgaani fosfaatti ruoassa-
Liika raffinoitu sokeri JA liika raffinoidun ruoan epäorgaaninen fosfaatti on todellinen vitsaus hyvinvointiyhteiskunnassa.
Sokeria on pystytty nyt saamaan aisoihin, mikä helpottaa jo omalta osaltaan inositoliaineenvaihduntaa ja kehon fosfaattien signalointijärjestelmää, joka on suorastaan viehättävän hieno kirjojen kuvissa jo niiltäkin osin, mitkä jo tunnetaan.
Lääkäreiltä ei voi odottaa sellaista keskittymistä tähän epäorgaanisen ja orgaanisen fosfaatin tasapainottamiseen ravinnossa, mutta dietistit saisivat uuden työkalun, kun inositoli ja IP6 lisättäisiin elintarviktaulukkoihin Pohjoismaissakin. Lääkäreiltä voi kuitenkin odottaa suosituksia sellaisesta kasvisperäisestä ravinnosta, missä on tarjolla epäorgaanista fosfaattia IP6 muodossa ( ohjeet alkuajan aatamille) .ja suosituksia kasvis ja kuituperäisen ravinnon osuuden lisäämisestä dieettiin, mutta tämä onkin jo yleinen NNR suuntaus, Agenda21 muuttaa suotuisaksi mainittua suhdetta. Lääkärilehden artikkeli fosfaattilisien vaaroista on lähinnä se maksimaalinen kädenojennus, mitä lääkärikunta asian puolesta voi tehdä.
Perusvirhe fytiinin suhteen lie se että on katsottu sen pääfunktioksi olla fosfaattilähde ja tärkeäksi saada siitä irti fosfaatteja ja mineraaleja. mutta jos fosfaatit ja mineraalit ovatkin se suojaava jalokivi osa, joka koettaa saada inositolin itsensä jotenkin niille teille joihin sitä täytyy suojattuna saada? Sitä tarvitsee mm betasolu jamuut harmaat solut, kuten aivojen harmaa cortex. Ihmisen kriittiset kohdat.
Päivitys 7.2. 2015.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar