Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 13 november 2008

Allo-Inositoli

ALLO-INOSITOLI

Tämä allo-muoto näyttää olevan synteettinen inositoli, kunnes löydän jotain muuta tietoa asiasta. Alla olevassa artikkelissa mainitaan, miten pystytään tekemään optisesti aktiiveja chiro- ja allo-inositoleja tehokkaasti. Lähtöaineena oli myo-inositolijohdannainen 1,2,4,5-di-O-isopropylideenmyo-inositoli. Näistä myo-inositolin enantiomeereistä saatiin sekä D – että L- muotoisia yllämainittuja inositoli-isomeerejä. Toinenkin metodi chiro- ja allo-inositolien syntetisoimiseksi kehiteltiin. Cis- aseman läsnäollessa mahdollinen selektiivinen trans-ketaalin pilkkoutuminen oli lisäetuna fosfoinositolijohdannaisten synteesissä. Tällaiset reitit antavat synteettisesti joustavia 1,2: 4,5- di-O-isopropylideeni-chiro-inositolia ja 1,6:3,4-di-O-isopropylideeni-allo-inositolia, joita on muuten vaikea saada muodostumaan.

LÄHDE: SURESHAN K M. ; WATANABE Y. Simple and efficient routes to optically active chiro- and allo-inositol derivatives from myo-inositol ISSN 0936-5214

KUVA: allo-inositoli

http://www.steve.gb.com/images/molecules/sugars/allo-inositol.png

Verrattuna muihin isomeereihin (Tässä lähteessä on muuten hyvä kuva kaikista):

http://chemicalland21.com/lifescience/foco/CALCIUM%20PHYTATE.htm

Allo-inositoli ja epi-inosoosi tutkimuksissa

PubMed osaa kertoa jotain mahdollista lääke-etua allo-inositolimuodosta, mitä ei pidä syrjäyttää.

LÄHDE: Nitz M, Fenili D, Darabie AA et al. Modulation of amyloid-beta aggregation and toxicity by inosose stereoisomers. FEBS J. 2008 Apr;275(8):1663-74. Epub 2008 Mar 5.

”Amyloidi beeta peptidi (Abeeta)-aggrekaatio ja amyloidin muodostuminen ovat ne avainasemassa olevat patologiset piirteet, joita on Alzheimerin taudissa havaittu ja niitä pidetään pääsyinä neurodegeneraatioon ja dementoitumiseen. Pienten, suun kautta annettavien, vähätoksisten ja keskushermostoon mitä parhaimmin pääsevien inhibiittoreitten identifioiminen on yksi tapa AD tautia modifioivien menetelmien kehittelyssä. Aiemmin on kyetty identifioimaan inositolistereoisomeerejä, jotka ovat osoittaneet stereospesifistä estokykyä Abeetan aggrekoitumisia ja toksisuutta vastaan sekä in vitro (koeputkessa) että in vivo (keho-olosuhteissa). Tässä katsauksessa tutkijat raportoivat inosoosista ja inositolistereoisomeereistä vertaillen niitten estovaikutusta Abeeta-fibrillogeneesiin. Mainitut inosoosit eroavat inositoleista yhden (-OH) ryhmän oxidoitumisella ketoniksi.(=O). Nämä molekyylit tulevat olemaan avuksi, kun selvitellään inositolin ja Abetan välistä interaktiota, ja rakenteen ja aktiviteetin välistä suhdetta siinä ja kun ollaan identifioimassa sekä allo-inositolin että epi-2-inosoosin merkitystä koeputkitasossa Abeetan aggrekoitumisiin.”

Siis tutkimukset ovat menossa. Tämä artikkeli oli huhtikuinen tältä vuodelta.

13.11.2008 8:30

Inga kommentarer: