Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 13 november 2008

Lipositolit ja solutuma


LÄHDE: Bunce MW, Bergendahl K, Anderson RA.Nuclear PI4,5P2:a new place for an old signal. Biochim Biophys Acta. 2006 May-Jun;1761(5-6):560-9. Epub 2006 Mar 29.Click here to read Links

USA:n tiedemiehet kertovat: Uusi paikka vanhalle tutulle signaaliaineelle. TUMA!
Viime vuosikymmenien aikana on kertynyt näyttöä siitä, että on olemassa jokin erillinen tuman lipositolitie, fosfoinositiditie. Yksi parhaiten tunnettu näistä on PI-4,5P2-hydrolyysi, joka tapahtuu PLC- entsyymillä ja saa aikaan, että tuman PKC- entsyymi aktivoituu ja alkaa tuottua inositolipolyfosfaatteja (IPx) tuman alueella.

Mutta alkaa olla kertyvää tietoa myös siitä, että tuman fosfoinositidit(PI) eivät toimi ainoastaan liukoisten inositolifosfaattien IPx ja DAG-molekyylin ( diasyyliglyseroli) edeltäjäaineina, vaan sen sijaan ne voivat toimia itsekin sekundäärilähetteinä .

Ne näyttävät omaavan osaa erilaisissa tärkeissä solun signalointitapahtumissa kuten solun syklin progressiossa, apoptoosissa, kromatiinin uudelleen muovautumisessa, transkription säädössä ja mRNA:n prosessoitumisessa.

Tiedemiehet fokusoivat tässä työssään erityisesti tuman PI-4,5P2 molekyyliin ja sen mahdollisieen sekundäärilähettitehtävään ja tehtävään, jossa se edeltää PI-3,4,5P3 molekyylikokoa, inositolipolyfosfaatteja(IPx) ja DAG- molekyyliä( Diasyyliglyserolia).

(Kommentti: Tuman alueella ei ole C3- fosforylointi mitenkään edullinen seikka).

Inga kommentarer: