Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 14 november 2008

Myo-inositoli, IP(8) ja tumajyvänen

Nucleolus and Myo-inositol derivata IP4(PP)2 or IP(8).

November 14th, 2008 Lea Bright Posted in Medic | Comments Off Edit |

TUMAJYVÄNEN NUKLEOLUS omaa aukkoaktiivisuuden osmoottisen säätelyjärjestelmän, mikä kontrolloi spatiaalista dynamiikkaa ja nukleoliinin funktiota.

LÄHDE: Yang L, Reece JM, Cho J, Bortner CD, Shears SB. The nucleolus exhibits an osmotically regulated gatekeeping activity that controls the spatial dynamics and functions of nucleolin. J Biol Chem. 2008 Apr 25;283(17):11823-31. Epub 2008 Feb 25 Inositol Signaling USA.

Tiedemiehet osoittivat, että fysiologisesti merkittävät rheologiset häiriöt osmoottisessa ympäristössä säätelevät rheostaattisesti niitä nukleoluksen aukkoja, jotka kontrolloivat spatiaalista dynamiikkaa ja nukleoliinin funktioita. Viljelysolut altistettiin osmoottisesti sorbitolille ja sitten tumansisäistä (intranukleolaarista) nukleoliinin jakaantumaa monitoroitiin mikroskooppisesti.

Normaalisti NUKLEOLIINI sijaitsee nukleoluksen säikeisen ytimen sisimmässä osassa., missä se avustaa rDNA transkriptiota ja replikaatiota, mutta sorbitolivaikutuksesta siirtyi nukleoliini nukleoplasmaan, mutta se ei jakautunut siellä tasaisesti, vaan paikallisia korkeita pitoisuuksia akkumuloitui vyöhykkeinä ja ne sisälsivät eukromaattista (transkriptionaalisesti aktiivia) DNA.ta.

Myös INOSITOLIPYROFOSFAATIT ( IPP) vastasivat hyperosmoottiseen stressiin 30 minuutissa: bisdifosfoinositoli tetra-cis fosfate ( IP4(PP)2 ) eli IP(8) alkoi lisääntyä kuusinkertaiseksi ja sitä vastasi prekursoriaineen saman aikainen vähenemä ( tämä oli IP5-(PP), difosfo-penta-cis-fosfaatti.

Tällaiset aaltoilevat vaihtelut inositolipyrofosfaattien (IPPs) pitoisuuksissa on mielenkiintoista, koska aiempien koeputkessa saatujen tietojen mukaan ne säätelevät nukleoliinin fosforylaatiota uuden löydetyn kinaasin avulla; tämä kinaasi on riippumaton fosfotransferaasireaktiosta.- Se löydettiin vuonna 2004. ( Saiardi, A., Bhandari, A., Resnick, R., Cain, A., Snowman, A. M., and Snyder, S. H. (2004) Science 306, 2101-2105 ). Kuitenkin, jos puututtiin farmakologisesti inositolin pyrofosfaattien ainenvaihduntaan, havaittiin, että tuo kinaaasi ei ollut valvomassa osmoottisesti käynnistynyttä vaihdetta nukleoliinin biologisissa aktiivisuuksissa.

Inga kommentarer: