Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 13 november 2008

Myo-inositoli ja keskushermosto CNS

INOSITOLIAINEENVAIHDUNNAN MOLEKYYLIT JA KESKUSHERMOSTO

LÄHDE: Stephen K. Fisher ,Novak, Bernard W. Agranoff. Inositol and higher inositol phosphates in neural tissues: homeostasis, metabolism and functional significance.

Mental Health Research Institute, and Departments of Pharmacology, and Biochemistry and Psychiatry, University of Michigan, Ann Arbor, Michigan, USA

Avainsanat. Affektiivinen häiriö ja sen hoito, difosfoinositoli poluyfosfaatit, inositoli hexa-cisfosfaatti, lithiumLi+, Na+, myo-inositolin kuljettaja, fytaatti.

affective disorder and treatment • diphosphoinositol polyphosphates • inositol hexakisphosphate • lithium • Na+ • myo-inositol transporter • phytate

INOSITOLIFOSFOLIPIDIT (PI) ja INOSITOLIFOSFAATIT (IPx) välittävät jo varmaksi osoitettuja funktioita signaalitransduktiossa ja aktiivin Calsium-jonin homeostaasissa (Ca++) keskushermostossa ja neuraalisissa kudoksissa. Nyt viime vuosina on herännyt kiinnostus vielä muistakin rooleista, mitä sekä MYO-INOSITOLILLA että sen vahvasti fosforyloiduilla muodoilla saattaa olla neuraalisessa funktiossa.

Tässä otsikon katsauksessa kerrotaan MYO-INOSITOLISTA kliinisesti relevanttina osmolyyttinä keskushermoston alueella ja sen hexa-cis-fosfaatti(IP6)- ja PYROFOSFAATTIJOHDANNAISISTA ( IPPs), jotka voivat omata osaa erilaisissa solufunktioissa kuten DNA:n korjaantuminen, RNA- rakenteen tumasta-uloskuljetus ja synaptisessa kalvossa tapahtuva liikennöinti.

13/11/2008 23:05

Inga kommentarer: