Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 12 november 2008

Muco-inositoli. Viskumitoli.

MUCO-INOSITOLI

C6H12O6
IUPAC nimi on cyclohexane-1,2,3,4,5,6-hexol

LÄHDE 1. Muco-inositolirakenteen merkityksestä entsyymikartoissa.
LÄHDE.2. Epimerisoitumisia ja synteesejä
LÄHDE 3. Mistelin erikoiset aineet
LÄHDE 4. Viskumitoli limasokeri
LÄHDE 5. Misteli homeopaattisena lääkkeenä nykyäänkin.


LÄHDE 1. Muco-inositolirakenteen merkityksestä entsyymikartoissa.

Stanley Freeman,Tomas Hudlicky New oligomers of conduritol-F and muco-inositol. Synthesis and biological evaluation as glycosidase inhibitors (2003, 2004 USA)

Näitten tutkijoitten design on tällainen: Useilla oligomeereilla, joilla on conduritoli-F ja muco-inositoli perushahmo, on glykosidaasientsyymiä inhiboivaa aktiivisuutta ja sitä on testattu. Raportoiduissa synteeseissä on ollut piirteenä dehalogenaatioita ja reduktiivisia kinnamyylieettereitten deprotektiota.. Muodostettujen molekyylien syntetisoitumisia, ominaisuuksia ja biologisia aktiivisuuksia tutkittiin. Siis conduritoli-F ja muco-inositoli rakenteisia oligomeereja tutkittiin jos ne ovat glykosidaasientsyymien -inhibiittoreita.
http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary/summary.cgi?sid=56320901&loc=ec_rcs

LÄHDE.2. Epimerisoitumisia ja synteesejä
Löytyy tieto, että kemiallisissa kokeissa L-chiro-inositolista saadaan epimerisoitua D- Chiro-inositolia ja myös muco-inositoli johdannainen, mutta tämä on monimutkaisen kemian aluetta.
Miethchen R, Sowa C et al. Selective epimerization of L-chiro-inositol to L-muco- and D-chiro-inositol derivatives. Carbohydr Res. 2002 Jan 7;337(1):1-9

LÄHDE 3. Mistelin erikoiset aineet

Misteli limaisine marjoineen on ollut varmaan kautta aikojen lääkekasvi. Limasokerin lisäksi siinä on runsasti alkaloideja ja muita fytokemikaaleja.
Misteli ( misteltoe) VISCUM ALBUM, Magnoliopsida, Santalales, Viscaceae. Mistelikasvit, Vanha nimi: Lorantaceae.

Vanha saksalainen 1860 yrttikirja kertoo: Mistelin marjat ovat limaisia, herneen kokoisia. Misteli kasvaa loiskasvin tavoin ja tammessa kasvaneet mistelit pulverisoituina toimivat vahvana matolääkkeenä lapsille 1800-luvulla. Mistelin limamarjat sisältävät joitain rasvaöljyjä ja terpentiiniä. Ammoniumin sekainen hajuaine löytyy siitä, lisäksi on klorofylliä, kasvilimaa, kumia, limasokeri ym ym ym. Marjat ovat lapsille myrkyllisiä, sanottiin Ludvig Kruegerin anikvariaatista hankitussa Tri Ferdinand Muellerin 1860 luvun saksalaisessa yrttikirjassa.

LÄHDE 4. Viskumitoli limasokeri

Löydetty viskumitoli, limasokeri on di-O-metyyli eetteri muko-inositoli- perushahmoltaan. Fytokemiallinen tutkimus vuonna 1992 selvitti tätä mistelimarjaa enemmän ja siitä keksittiin tämä uusi viskumitoli molekyyli entisten homeopaatisten molekyylien lisäksi. Koska se oli todellakin limasokeria, niin nimi muko-inositoli on oikein hyvä: Tämä osoittautui olevan 1,2- di-O-metyyli- muco-inositoli. Sitten havaittiin, että muissakin Viscaceae- lajeissa tavataan tätä syklitolia suurissa pitoisuuksisa, jopa 8.7 % kuivapainosta. Mahdollisia fysiologisia funktioita ja kemotaksista on myös pohdittu.

Author: Richter, A. Citation: Phytochemistry-Oxford. Oxford : Elsevier Science Ltd. Nov 1992. v. 31 (11) p. 3925-3927.http://www.meemelink.com/prints%20images/24017.Viscaceae%20-%20Viscum%20album.jpg

LÄHDE 5. Misteli homeopaattisena lääkkeenä nykyäänkin.

Melkoinen ”ylistyslaulu” mistelistä homeopaattisena lääkkeenä löytyy tästä: Siinä on niin paljon kaikenlaista, että jätän vain vinkiksi. Viskumitolin lisäksi on mm muita sokerialkoholeja kuten mannitolia, pinitolia ja quebrachitolia ( jälkimmäisistä voidaan johtaa inositoli-isomeerejä).

http://www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-32097006_ITM

Ei voi sanoa, etteikö muko-inositolissa löytyisi muutakin kerrottavaa. Vaikutus anticancerogeenisellä alueella on ehkä kartoittamaton.
12.11.2008 17:08

Inga kommentarer: