Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 12 november 2008

Scyllo-inositoli, isomeeri

SCYLLO-INOSITOLI
C6H12O6
1,3,5/2,4,6-Hexahydroxycyclohexane

Scyllo-Inositoli on inositolin steroisomeeri eli cyclohexanehexolin steroisomeeri. Muita nimiä ovat: scyllitol, cocositol, quercinitol,
Mp. 180.16
Sulamispiste 348.5-350°C
Substanssina se on valkoinen, kiinteä ja kristallinen .

Luonnossa esiintyvä inositoli-isomeerimuoto
Luonnollinen lähde Coconut Palm, kookkospalmu.
Scyllo-inositoli on normaalisti ilmenevä kasvin sokerialkoholi, jota löytää runsaasti kookkospähkinäpalmussa.

Aivoille edullinen molekyyli
Tutkijat Toronton yliopistossa havaitsivat scyllo-inositolimuodon”scyllitolin” vaikuttavan blokeerautumista liukenemattomien Abeeta-peptidi-plakkimuodostumiseen ja aivoon kertymiseen AD:n kaltaisessa muistihäiriösairaudessa . Tutkimustiimi totesi scyllitolin reversoivan muistivajeita koe-eläimessä, vähentävän Abeeta-plakkien määrää hiiren aivossa ja kääntävän takaisin Abeetan läsnäolosta aivoissa johtuvia oireita.

PubMed faktaa
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16767098?dopt=Abstract

McLaurin J, Kierstead ME et al. Cyclohexanehexol inhibitors of Abeta aggregation prevent and reverse Alzheimer phenotype in a mouse model.

Tätä isomeeriä on saatavana farmaseuttisena tuotteena.
Nat Med. 2006 Jul;12(7):801-8. Epub 2006 Jun 11.

Tutkijat antoivat koehiirelle, joka vastasi ihmisen Alzheimerin taudin mallia, syklohexaanihexolin(eli inositolin) stereoisomeerejä. He havaitsivat , että molekyylit estivät amyloidi beetapeptidin (Abeta) aggrekoitumista suuren molekyylipainon oligomeereiksi aivoissa ja ne pystyivät parantamaan useita Alzheimerin taudin kaltaisia fenotyyppejä näissä hiirimalleissa: näihin reversibeleihin, paraneviin oireisiin kuului hiiressä kognitio, muuttunut synaptinen fysiologia, kerebraalinen Abeta- patologia ja kiihtynyt mortaliteetti. Nämä terapeuttiset vaikutukset, joita tapahtui huolimatta siitä, milloin yhdiste alettiin antaa, ennenkö Alzheimerin taudin kaltaisen fenotyypin ilmenemisen alkamista vaiko sen jo alettua ilmetä- joten tästä saadan käsitys siitä, että Abeta-oligomeerien akkumuloituminen on keskeinen tapahtuma Alzheimerin taudin patogeneesissa.(Siis tauti ei ala vasta kliinisestä oireestaan, vaan vasta tietyssä asteessa alkaa ilmetä yhä selvemmin).


Luonnonlääkkeenä tunnetaan tät isomeeriä nimellä scyllitoli.

http://www.agscientific.com/Item/I1060.htm

Kuvia

http://www.rsc.org/ejga/P1/2001/b105105a-ga.gif

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6b/Cyclohexane-chair-colour-coded-3D-balls.png/800px-Cyclohexane-chair-colour-coded-3D-balls.png

Kommentti

Erittäin hyvä molekylääri rakenne, joka käy tiettyihin reseptoreihin varsinkin , kun sen stabiloi johdannaiseksi ja ehkä jo sellaisenaan, vaikka, jos se on sellaisenaan, kehon entsyymit ehkä voiva muokata sen myo-inositolia kohti luonnollisesti. Siis se on effektorianalogityyppinen itsestään. Tokko sen aineenvaihdunnallista spesialiteettia on tarkasti ehditty kartoittaa.

Ehdoton resurssimolekyyli, joka pääsee aivoihin harmaan cortexin inositoliaineenvaihdunnan alueelle, mikä on kognition ja muistin latauksen alue.vaikuttaa kuitenkin siltä, että se on puhdas analogi, eikä esim yhtäkkiä lähde kerryttämään PIP3/IP4 peräistä sakkaa ja amyloidia, kuten myo-inositoli.Muta kuten sanottu, en ole varma, onko se niin suojautunut entsyymeiltä. Ainakin sen voi varmisaa derivaataksi, joka on puhdas analogi.

http://chemicalland21.com/lifescience/foco/488-59-5.gif


12.11.2008 10:32

Inga kommentarer: