Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 13 november 2008

Neo-inositoli. Entamoeba histolytica

NEO-INOSITOLI

Mitähän tästä löytyy? Tosi uutinen oikein. Siis inositolit voivat ottaa lajispesifisen stereoisomeerin elämäntaistelussa, mistä voi löytää myös strategioita joitain tauteja vastaan-ihminen kun käyttää myo-inositolia ja chiro-inositolia ehkä lajispesifisesti.

Katsaus Entamebaan. Ranskalainen tiedemiesryhmä oli katsonut Entamoeban fosfaattitaloutta ja löytänyt neo-inositolipolyfosfaatteja- ja .pyrofosfaatteja tästä ihmiskunnan vitsauksesta.

LÄHDE 1: Jean-Baptiste Martin, Tim Laussmann, Tilly Bakker-Grunwald, Günter Vogel, and Gérard Klein. neo-Inositol Polyphosphates in the Amoeba Entamoeba histolytica J Biol Chem, Vol. 275, Issue 14, 10134-10140, April 7, 2000

Tutkijat selvittivät inositolipolyfosfaatteja, joita loiseläimen Entamoeba histolytica - trofozoiiteissa esiintyy. He eivät havainneet myo-inositolijohdannaisia niinkään, vaan uuteen luokkaan luokiteltavia neo-inositolifosfaatteja, joissa syklitolina oli neo-inositolirunko. Seuraavia johdannaisia he saivat määritettyä: neo-inositoli-hexafosfaatteja, 2-difosfo-neo-inositoli pentakisfosfaatteja, 2,5- bisdifosfo-neo-inositoli-tetrakisfosfaatteja. Näitä esiintyi Entamoebassa pitoisuuksissa 0.08- 0.36 mM, siis pyrofosfaattimuotoja joukossa. Vastaavanlaisia myo-inositolijohdannaisia ei ollut havaittavissa.

Nämä neo-inositoliyhdisteet eivät toimineet substraattina (tavalliselle) 6-difosfo-inositoli-pentakisfosfaatti-5 kinaasille, mikä pystyy fosforyloimaan 6-difosfo-myo-inositoli-pentakisfosfaattia (erästä tavallisita IP5- pyrofosfaattimuotoa) ja hitaasti myös myo-inositoli- hexacisfosfaatia ( fytiiniä, tavallista IP6 muotoa 5- asemaan, siis pyrofosforyloimaan).

Preliminäärisenä tietona myös toisessa primitiivisessä amebassa ( Phreatamoeba balamuth), esiintyy samoja neo-inositolifosfaatti- ja -difosfaattiestereitä. Siis tällaisten neo-inositoliperustaisten polyfosfaattien esiintymä korkeissa konsentraatioissa voi olla paljon yleisempää kuin mitä aiemmin ollaan ajateltu.

KOMMENTTI. Mitä tämä käytännössä merkitsee?

Esim jos koetetaan amebanvastaista strategiaa siten, että lamataan sen aineenvaihduntaa aivan kuin se toimisi ihmissolun energialähteillä, ei päästä mihinkään tulokseen, koska sillä on vaihtoehtoinen, ennen tuntematon energialähde näissä toisen stereoisomeerin pyrofosfaateissa, mitkä kiertävät tavallisen solun käyttämien entsyymien järjestelmän jollain tavalla intaktina.

13.11.2008 9:23

Inga kommentarer: