Etiketter

Summa sidvisningar

Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 12 november 2008

L-Chiro-inositoli ja D-chiro-inositoli


L-CHIRO-INOSITOL- D-CHIRO-INOSITOL.Pohdintaa.

Tausta

LÄHDE 1. Eräs vertailu chiro-inositolien L -ja D- muotojen välillä.

Mikä on johtopäätös?

LÄHDE: 2. Diabetes ja chiro-inositolit

LÄHDE 3. Miten on vanhempien henkilöiden inositolitasapaino?

Mikä on johtopäätös ?

KUVIA

GPI ankkuri

Tausta

Nyt katson erästä solun rakennetta, jossa on strategisessa kohdassa inositoli, ihan kuin ihmisellä on kehossa strategisesti kaula, sellainen pieni ja kapea kohta. Mutta tämä inositolistruktuuri toimii tosiaan muutenkin kuin "kilpikonnan osa " eikä vain fosfaattien ja OH ryhmiensä sijainnin suhteen musitutta kilpikonnaa). Nimittäin kilpikonna vetää välillä päänsä kilven alle. Samalla tavalla nämä GPI ankkuroidut reseptorit voivat joko olla solupinnassa tai ne voivat painua solukalvoon. Ne voivat inositolikohdasta pilkkoutua ja tehdä struktuurinmuutoksen. Siksi tällaiset ankkurit ovat hyvin laajakäyttöisiä monelle eri signaalijärjestelmälle. Tämä plastisuus vaatii myös plastiseen molekyylin, joka on kuin kehossa olkanivel on pallonivel ja hyvin osaavainen, samalla tavalla tuo inositoli-nivel on aika osaavainen. Sen kapasiteettia lisää sen isomeerimuodot ja sterospesifisyydet, missä on eduksi että tosiaan keho saa ravinnossa inositolia muokattavakseen .

LÄHDE 1. Eräs vertailu chiro-inositolien L -ja D- muotojen välillä.

Eri Entsyymivaikutuksia kalvoankkurin inositoliin kun se on D tai L- perustainen chiro-inositoli.

Bonilla JB, Cid MB, Contreras FX, Goñi FM, Martín-Lomas M.

Phospholipase cleavage of D- and L-chiro-glycosylphosphoinositides asymmetrically incorporated into liposomal membranes. Chemistry. 2006 Feb 1;12(5):1513-28.

Sellaiset inositoli- fosfoglykaanit (IPGs), joissa on tätä tärkeää chiro--inositolimuotoa, toimivat oletettuina insuliinin funktion välittäjinä.

Nyt näitä on tutkittu susbtraattispesifisyyden kannalta.

Katsottiin sellaista PLC- entsyymiä, jonka tiedetään olevan aivan fosfatidyyli-inositoli(PI) spesifinen fosfolipaasi (PI-PLC)

Sitten katsottiin toista entsyymiä, joka on GPI- ankkuri spesifinen fosfolipaasi PLD. (GPI-PLD).

GPI on glykosyylifosfatidyyliinositoli molekyyli, yleinen kalvo-ankkurimolekyyli.

Sitten syntetisoitiin ja testattiin useita s D- ja L- CHIRO-tyyppisiä glykosyylifosfoinositidejä ja niiden rakennespesifisyyttä mainituille entsyymeille.PLC ja PLD.

Tutkijat tekivät sarjan L-CHIRO- inositoliyhdisteitä, jotka muistuttivat GPI ankkuria. Yhdiste 3 oli nimeltään 3-O-alfa-D-glukosaminyyli-2-fosfatidyyli-L-chiro-inositoli ja yhdiste 4 oli galaktosaminyyli-2 fosfatidyyli-L-chiro-inositolia

Ne vaikuttivat olevan stereokemialtaan maksimaalisesti samanlaisia kuin luonnollisessa kalvoankkurissa GPI oleva motiivi (6-O-alfa-D GlcAm-PI-pseudodisakkaridimotiivi) Niitä syntetisoitiin ja johdettiin asymmetrisesti fosfolipidikaksoiskerroksiin suurissa unilamellaarisissa rakkuloissa. .

Toideksi tutkijat tekivät myös D-chiro-inositoliyhdisteitä vastaavalla tavalla. ja ne erosivat GPI motiivista vain fosfatidyylinsä axiaalisen orientaation suhteen ( erään ryhmän asennon suhten) ja niitä sijoitettiin myös asymmetrisesti lipidikalvoon. Yhdiste 5 oli nimeltään 2-o-alfa-D-GlcAm-1-fosfatidyyli-D-Chiro-inositoli ja yhdiste 6 oli GalAm-1-fosfatidyyli-D-chiro-inositoli

Sitten tutkittiin millä tavalla entsyymit pillkovat tällaisia synteettisiä ankkurirakenteita. Testattiin yhdisteitä sekä PI-PLC että GPI-PLD entsyymeillä.

Positiivisina kontrolleina toimivat nyt yhdiste 7 (luonnollisen GPI-ankkurin motiivi, joka on yllä mainittu) ja yhdiste 8 ( konservatiivinen GPI ankkuri (http://www.hmds.org.uk/images/gpi.gif).

Nyt huomataan, että PI-PLC entsyymi ei hyväksynyt kohteekseen( substraatikseen) yhdisteitä, joissa oli D- chiro- muoto( yhdisteitä 5 ja 6) , mutta muuten se oli yhtä tehokas pilkkoaja normaali ankkurille kuin L-chiromuodon sisältävälle ankkurille ( yhdisteille 7,8 3 ja 4).

http://www.bmb.leeds.ac.uk/staff/nmh/images/figure8a.gif

Mutta GPI-PLD entsyymi hyväksyi kohteeksen nämä kaikki synteettiset ja luonnollset ankkurimolekyylit.siis sekä L- chiro että D- chiromuodot synteettisistä GPI- molekyyleistä ja luonnollesiet muodot.

Mikä on johtopäätös?

Vain sellaiset inositolifosfoglykaanit (IPG) , jotka sisältävät L-muotoista chiro-inositolia, voivat pilkkoutua GPI ankkureista, joissa on chiro-inositolia.

jos entsyyminä on PI-PLC

Mutta GPI-PLD pilkonta voi vapauttaa sekä L- että- D-chiro-inositoleja sisältäviä IPG molekyylejä.

http://www.uoguelph.ca/~fsharom/research/gpi.html

LÄHDE: 2. Diabetes ja chiro-inositolit

Tyypin 2 diabeteksessa on L- chiro-inositoli ja D-chiro-inositolipitoisuudet alentuneet ja se viittaa insuliiniresistenssiin ja tyypin 2 diabetekseeen. .

http://www.patentstorm.us/patents/5427956/description.html

LÄHDE 3. Miten on vanhempien henkilöiden inositolitasapaino?

Campbell WW, Ostlund RE Jr et al. Relationships of plasma C-peptide and gender to the urinary excretion of inositols in older people. : Horm Metab Res. 2001 Jan;33(1):44-51.

Diabeteksessa lisääntyy myo-inositolin ja chiro-inositolin eritys virtsaan ja niitä voidaankin sen takia pitää mahdollisina insuliinin vaikutuksen merkkiaineina. Tässä työssä mitattiin näitä virtsaan erittyviä yhdisteitä ja määriteltiin mahdollista suhdetta glukoosin aineenvaihdunnalliseen kontrolliin, ikään sekä tilanteeseen non-diabeettisilla miehillä ja naisilla. Koehenkilöitä oli 32 (54- 71 vuotiasta miestä tai naista). keskimääräinen BMI oli 29. Nondiabeettisia miehiä oli 17 ja naisia 14.

Kun henkilöt olivat konsumoineet ravinteiltaan tarkasti määriteltyä ruokaa 5 päivää, tehtiin sokerirasitus 75 grammalla glukoosia.. Plasmanäytteistä analysoitiin glukoosi, insuliini, C-peptidi ja 180 minuutin käyrä näille jokaiselle yhdisteelle (AUC, area under curve) laskettiin. 24 tunnin virtsan kerääminen tehtiin ja näytteestä analysoitiin seuraavat inositoliryhmän aineet: myo-inositoli, D-chiro-inositoli, L-chiro-inositoli ja pinitoli. Tulokset: Mitkään seuraavista testeistä eivät olleet eriäviä miesten kesken tai naisten kesken: paastoglukoosi, insuliini ja C-peptidi sekä AUC-arvo glukoosille ja insuliinille.

C-peptidi AUC-arvo oli suurempi miehille kuin naisille. Mitattiin keskimääräiset eritykset virtsaan mikromooleina / grammaa kreatiniinia kohtaan seuraavista molekyyleistä: myo-inositol D-chiro-inositol, L-chiro-inositol ja pinitoli ja määrät olivat korkeammat miehillä, Myo-inositol /D-chiro-inositol suhde oli matalampi miehillä. Kaikilla C-peptidi AUC-arvo suhtautui positiivisesti korreloiden kaikkien mitattujen inositolien virtsaan erittymiseen samoin kuin myo-inositoli/D-chiro-inositolisuhteeseen. Suhde C-peptidin AUC arvojen ja näiden inositolien kesken vaikuttui vahvasti co-lineaarisesta suhteesta C-peptidi AUC:arvon ja sukupuolen välillä.

Mikä on johtopäätös ?

Saadut tiedot osoittavat, että vanhemmat, kohtalaisesti ylipainoiset, nondiabeeytiset miehet ja naiset sukupuolesta riippuvin eroin glukoosin stimuloimassa C-peptidin ( = insuliinin erityksen suoran indikaattorin) AUC- arvossa, osoittavat myös eroja tutkittujen inositolilajien erittymisessä virtsaan (myo-inositoli, D-chiro-inositoli, L-chiro-inositoli, pinitoli) . Sukupuolesta riippuva ero myo-inositoli/D-chiro-inositolisuhteessa viittaa siihen, että kaikkien mitattujen inositolien eritys oli suurempi miehillä kuin naisilla ja ero korostui varsinkin D- chiro-inositolissa

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11280715

KUVIA

GPI ankkuri

http://www.joslinresearch.org/LabSites/Kulkarni/ResearchAll/ResearchFigure13.jpg

http://www.joslinresearch.org/LabSites/Kulkarni/ResearchAll/ResearchFigure07.jpg

http://www.funpecrp.com.br/gmr/year2005/vol2-4/Pb08_full_text.htm

20:21:43

Inga kommentarer: